Německý veřejnoprávní rozhlas NDR uvedl do provozu nový vysílač Röbel

15. srpen 2019

Programová nabídka DAB+ zahrnuje vysílání stanic NDR dostupných prostřednictvím pásma VKV/FM, jako je NDR 1 Radio MV, NDR 2, NDR Kultur, NDR Info a N-JOY. Kromě toho mohou posluchači naladit i výhradně digitální programy NDR Plus, NDR Blue a NDR Info Spezial.

Německý veřejnoprávní rozhlas NDR uvedl v uplynulých týdnech do provozu nový digitální vysílač Röbel. Od 18. července je možné technologii DAB+ přijímat také v oblastech Meyenburg, Goldberg, Moltzow, Kratzeburg a Mirow. Díky spuštění nového stanoviště se povedlo pokrýt i problematický úsek dálnice A19 mezi městy Wittstock a Rostock. V několika oblastech se pak změnilo pokrytí z outdoor (venkovní) na indoor (uvnitř budov).

Programová nabídka DAB+ zahrnuje vysílání stanic NDR dostupných prostřednictvím pásma VKV/FM, jako je NDR 1 Radio MV, NDR 2, NDR Kultur, NDR Info a N-JOY. Kromě toho mohou posluchači naladit i výhradně digitální programy NDR Plus, NDR Blue a NDR Info Spezial. Nový vysílač Röbel, který funguje na kanálu 10C, má vyzářený výkon 5 kW ve vertikální polarizaci. Majitelé DAB+ přijímačů mohou například využívat i doplňkových služeb včetně slideshow (barevné obrázky).

autor: lukpo
Spustit audio

Související