Nový vysílač veřejnoprávního rozhlasu NDR v severoněmeckém Bremerhavenu

8. červenec 2019

Vysílač Schiffdorf šíří multiplex NDR NDS (Niedersachsen) na kanálu 12A výkonem 800 Wattů ve vertikální polarizaci. Všechny stanice jsou šířeny se špičkovou zvukovou kvalitou a datovým tokem 96 kbps při použitém kódování HE-AAC, verze 1.

Severoněmecký veřejnoprávní rozhlas NDR začal šířit digitální signál svých stanic také z vysílače Schiffdorf. Posluchači z něho mohou naladit stanice NDR 1 Niedersachsen, NDR 2, NDR Kultur, NDR Info, N-JOY, a pochopitelně i digitální okruhy NDR Plus, NDR Blue a NDR Info Spezial. Na lepší signál se mohou díky novému vysílači těšit i obyvatelé lokalit Nordenham, Langen, Loxstedt a Bokel. Obyvatelé Bremerhaven už naladí díky vysílači Schiffdorf také multiplexy DR Deutschland, Radio Bremen a Bremen K7D.

Vysílač Schiffdorf šíří multiplex NDR NDS (Niedersachsen) na kanálu 12A výkonem 800 Wattů ve vertikální polarizaci. Všechny stanice jsou šířeny se špičkovou zvukovou kvalitou a datovým tokem 96 kbps při použitém kódování HE-AAC, verze 1. Součástí digitální sítě jsou pochopitelně i doplňkové informace, které technologie DAB+ přináší. Jde například o slideshow – obrázky na displejích barevných přijímačů s fotkami moderátorů, aktuálně hranými skladbami nebo logem stanice či předpověď počasí nebo aktuální zpravodajství z webu NDR.

autor: lukpo
Spustit audio

Související