Neplacený kanál Nova 2 od dnešního dne jako Nova Fun

20. září 2021

Neplacená, tedy volně šířená stanice Nova 2, která je součástí celoplošného DVB-T2 multiplexu 24, se od dnešního dne bude divákům na obrazovkách identifikovat jako Nova Fun. Důvodem je snaha mediální skupiny Nova všechny své kanály co nejlépe zacílit.

Na samotném vysílání stanice se prakticky nic měnit nebude. Diváci i v průběhu dnešního dne budou moci sledovat americké seriály Will a Grace, Dva a půl chlapa, Americká manželka, Teorie velkého třesku a Přátelé, kteří jsou dlouhodobě k dispozici i v online prostředí, a to prostřednictvím placené videotéky HBO GO. Ve večerním schématu Nova 2 nijak proměnu svého názvu neoslaví, připraveny jsou opět tradiční každodenní pořady.

Logo stanice Nova Fun

Kromě DVB-T2 multiplexu 24, kde jsou k dispozici mj. i stanice Nova, Nova Action a Nova Gold, je program Nova Fun šířen také v kabelových a IPTV sítích a pochopitelně i na satelitu. Placené služby nabízejí programy mediální skupiny Nova kromě standardního i ve vysokém rozlišení obrazu HD. V DVB-T2 jsou programy k dispozici pouze ve formátu 960x540p, kvalita hlavního kanálu je však v sítí 24 viditelně lepší než u Českých Radiokomunikací.

autor: lukpo
Spustit audio

Související