TV Nova začne vysílat Televizní noviny z nového studia od neděle

2. září 2021

V neděli se budou moci diváci poprvé setkat s novou podobou Televizních novin a dalších zpravodajských relacích na TV Nova. Mediální skupina dokončila náročnou rekonstrukci, která probíhala v uplynulých týdnech a měsících.

Nové studio bude využíváno pro zpravodajské a publicistické pořady i vybrané sportovní přenosy. Ke stejnému datu se odstartuje i upravený web tn.cz. Na návrhu a realizaci moderního pracovala spolu s týmem TV Nova architektonická rakouská kancelář Veech x Veech. Televizní noviny získávají také nové logo a kompletní grafickou výbavu.

Centrem dění zpravodajské části zůstává stůl, který je výraznou dominantou celého studia. Druhá část studia je určena pro sportovní relace, počasí a publicistické pořady, např. Střepiny, Život ve hvězdách nebo Víkend, či předzápasová studia Ligy mistrů UEFA při sportovních přenosech.

Čtěte také

„Vše je v souladu se strategickými cíli nejen naší společností, ale i celé CME přinášet kvalitní obsah a relevantní a důvěryhodné zpravodajství a být lídrem v inovacích a technologiích na televizním trhu,“ popsal Kamil Houska, ředitel sekce zpravodajství a publicistiky, a doplnil: „Nové stěny nemají svojí délkou v jiných českých televizích obdobu. Ve studiu chceme do budoucna využívat rozšířenou virtuální realitu v nejnovějším technologickém provedení pro analýzy a detailnější prezentaci jednotlivých zpráv.

„Zaměřili jsme se na kombinaci různých materiálů – digitálních ploch, corianu, dřeva a pohledových textilií, chceme, aby divák celý prostor cítil, ale zároveň musíme pracovat s tím, že se do jisté míry jedná o 2D rozměr vnímaný přes obrazovku,“ uvedl Stuart Veech, spoluautor návrhu z kanceláře Veech x Veech.

Čtěte také

„Design grafiky i samotného studia jde ruku v ruce s využitými technologiemi, je moderní a vizuálně čistý, studio i grafická výbava se oprostily od mnoha klasických prvků, bude chybět například tradiční motiv zeměkoule,“ vysvětlil Alan Záruba, kreativní ředitel TV Nova.

Změní se kompletně koncepce začátku relace, kde kromě jiných nových prvků uvidí diváci v rámci odpočtu Televizních novin každý den živý pohled do České republiky. TV Nova slibuje, že relace o počasí bude čitelnější a divácky přívětivější, včetně využití přes 100 kamer po celé ČR. Televizní noviny, Sportovní noviny, Počasí i další zpravodajské relace mají nové logo, nechybí ani kompletně nová grafická výbava.

autor: lukpo
Spustit audio

Související