Nesedí vám hudební dramaturgie vaší oblíbené stanice? Rakouské komerční rádio přišlo se zajímavým řešením

27. duben 2022

Posluchači mají na rozhlasových vlnách své oblíbené moderátory a jejich pořady, hudební dramaturgie dané stanice jim ale nutně nemusí sedět. Tento problém nyní v rámci pilotního projektu vyřešila rakouská stanice Antenne Vorarlberg, nejposlouchanější komerční rádio ve Vorarlbersku. Posluchači mohou na webu slyšet jinou hudbu, než jaká z ní z jejího éteru.

Antenne Vorarlberg je první rozhlasovou stanicí v Rakousku, která přišla s takovým formátem. Zatímco v klasickém éteru zní na tomto rádiu například písnička zpěvačky Adele, z alternativního kanálu pak mohou zájemci poslouchat třeba zpěvačku Dua Lipa nebo naopak některých ze starších songů. Nově spuštěné kanály byly pojmenovány jako Antenne Vorarlberg Plus Neue Hits a Antenne Vorarlberg Plus 80er 90er.

V případě obou programů platí, že není za daný hudební žánrový proud vyměněný kompletní playlist stanice, ale hraje se více hitů v dané kategorii. Na novinku upozornil na svém webu minulý týden přímo provozovatel stanice. Antenne Vorarlberg je součástí skupiny Russmedia s přibližně tisícovkou zaměstnanců. Její působnost zasahuje kromě rádia i do televize nebo tištěných médií, provozuje i zpravodajské portály Vol.at a Vienna.at.

Rozhovor s moderátorkou Antenne Vorarlberg Isabellou Canaval si mohli přečíst čtenáři Týdeníku Rozhlas v čísle 4/2021.

autor: lukpo
Spustit audio

Související