Netflix bude od pátku v češtině, většina obsahu má být do budoucna s dabingem

10. říjen 2019

Televize Seznam získala informace o lokalizaci exkluzivně od zástupce služby, který se objevil z důvodu obchodních jednání v Praze. Žádnou samostatnou akci pro média Netflix nepořádal.

Americká streamingová služba Netflix začne fungovat od 11. října v češtině. V noci ze čtvrtka na pátek bude dosavadní anglické menu proměněno na jeho lokalizovanou verzi. Přibude počet nadabovaných filmů a seriálů a objeví se zde také další české tituly, které Netflix získal například od Bontonfilmu. Detaily o lokalizaci přinesla Televize Seznam.

Mluvčí Seznamu Aneta Kapuciánová portálu Digitální rádio sdělila, že štáb televize měl díky předchozí medializaci informací o Netflixu možnost setkat se s zástupcem streamingového obra v Praze a díky tomu se podařilo získat tento exkluzivní materiál. Kapuciánová uvedla, že Seznam.cz již na svém webu dříve přinesl v tu dobu neoficiální zprávu o tom, že služba by se měla lokalizovat právě v pátek 11. října. Žádná akce pro média se v Praze nekonala.

„Cílíme na to, abychom měli nadabovány nejpopulárnější tituly. Tím mám na mysli ty, které jsou nejpopulárnější tady v Česku. Samozřejmě víme, co naše publikum na platformě nejraději sleduje. Je to proces, takže se omlouváme, že v pátek ještě nebude nadabováno všechno. Bude to nějaký čas trvat, protože je to hodně práce nadabovat a otitulkovat všechen náš obsah,“ uvedl Henning Dorstewitz, ředitel komunikace Netflixu.

Nabídka služby v Česku obsahuje přibližně pět tisíc filmů a seriálů včetně titulů v Ultra HD kvalitě.

autor: lukpo
Spustit audio

Související