Nova a Markíza mají novinky pod červeným tlačítkem, v HbbTV je Nova Lady HD i TN Live

15. březen 2022

Česká mediální skupina Nova a slovenská Markíza, které pojí společný majitel, společnost CME, uvedly v uplynulých dnech několik novinek v prostředí virtuálního červeného tlačítka, technologie HbbTV. Významnější změny proběhly u Novy, v případě Markízy jde pouze o sjednocení HbbTV menu s českou sestrou.

Zpravodajství TN Live v prostředí HbbTV

Nova přichází na platformě HbbTV se zásadními novinkami v oblasti streamovaného videa. V souvislosti s válkou na Ukrajině přidala do nabídky kategorii TN Live, která je přístupná také na portálu Voyo. TN Live ale neobsahuje pouze jeden streamovaný program. V době psaní tohoto textu byly k dispozici nejen pozice TN Live, TN Live 2 a TN Live Svět, ale například i vysílání ukrajinského kanálu 1+1 International.

Nová podoba HbbTV menu slovenské TV Markíza

Novinkou, která stojí za pozornost, je i přidání speciální dlaždice pro stanici Nova Lady. Ta je zde na rozdíl od pozemního vysílání k dispozici ve vyšší obrazové kvalitě, rozlišení 720p. Tento formát je však zároveň nižší než v placených službách, tedy 1920x1080p. Stanice je v HbbTV menu nejen součástí multiplexu 24, ale také celoplošné sítě Českých Radiokomunikací. HbbTV menu Markízy se zároveň s Novou graficky sjednotilo.

autor: lukpo
Spustit audio

Související