Videoportál Voyo přes technologii HbbTV v ostrém provozu, dostupný je na všech kanálech Novy

11. srpen 2021

Mediální skupina Nova spustila videoportál Voyo na platformě HbbTV v ostrém provozu. Jeho dostupnost se rozšířila z Novy Gold na všechny stanice, zároveň zmizela informace, že se jedná o Beta provoz.

Fialová ikona portálu Voyo s bílým nápisem je umístěna na jedné z předních pozic HbbTV mediální skupiny Nova. Přístup však k němu mají pouze ti, jejichž televizor nebo set-top box podporuje danou technologii ve verzi 2.0, případně novější. Důvodem je nutnost ochrany obsahu pomocí DRM. Diváci se staršími zobrazovači sice aplikaci spustí, ale vidí zde úvodní obrazovku, že přístup k portálu je možný z jiného zařízení.

Přihlášení prostřednictvím HbbTV technologie k účtu na portálu Voyo, jehož musí být divák pochopitelně předplatitelem, je jednoduché. Uživatel vůbec nemusí zadávat jméno a heslo, které zde využívá, ale stačí, když vezme například mobilní aplikaci této služby a zde zadá v odpovídající kategorii kód, jenž vidí na televizní obrazovce. Svá připojená zařízení si pak může zájemce zkontrolovat v odpovídající sekci na jeho profilu.

autor: lukpo
Spustit audio

Související