Nova chystá pro on-line prostředí kanály Nova Sport 3 a Nova Sport 4

28. červen 2021

Mediální skupina Nova hodlá stávající portfolio tematických kanálů Nova Sport rozšířit o další dvě stanice. Vyplývá to z žádosti, která dorazila minulé pondělí na Radu pro rozhlasové a televizní vysílání. Nova žádá výhradně o licenci pro on-line prostředí.

Licence pro takzvané zvláštní přenosové systémy není ničím jiným než distribuce kanálů on-line, ať už například přes aplikace v mobilních zařízeních, hybridní technologii HbbTV apod. V tuto chvíli jde sice o nepotvrzenou spekulaci, nicméně lze předpokládat, že Nova Sport 3 a Nova Sport 4 doplní stávající nabídku videoplatformy Voyo.cz, kterou Nova dlouhodobě posiluje o nový obsah. Licence mohou být uděleny na některém z příštích zasedání RRTV.

„Žádost nebudeme v tuto chvíli komentovat,“ uvedla stručně pro redakci portálu Digitální rádio mluvčí skupiny Nova Markéta Behinová. Kanály Nova Sport jsou v současné době držiteli vysílacích práv pro přenosy Francouzské ligy Ligue 1, Evropské ligy, NBA, NHL, ATP, MotoGP, šipek, rugby a dalších soutěží. Na Novu nastoupil nedávno zkušený manažer Daniel Grunt a jedním z jeho úkolů je mimo jiné právě rozvíjet i on-line platformu skupiny.

autor: lukpo
Spustit audio

Související