Videotéka Voyo by mohla mít do pěti let milion předplatitelů, předpokládá regionální šéf CME

5. únor 2021

Didier Stoessel, který šéfuje majiteli TV Nova ve čtyřech zemích, popsal v rozhovoru pro portál Seznam Zprávy rostoucí roli nelineárních služeb. Skupina na tento trend musí reagovat a v letošním roce plánuje uvést tři exkluzivní minisérie.

Ambiciózní plány s on-line videotékou Voyo má Didier Stoessel, současný generální ředitel CME v České republice, Slovensku, Rumunsku a Slovinsku. Jeho předpokladem je, že služba, která nabízí kombinaci videopůjčovny a televizních kanálů, získá v horizontu pěti let až jeden milion předplatitelů. Stoessel to uvedl v rozhovoru pro portál Seznam Zprávy. Kolik má Voyo.cz předplatitelů v současné době, nechtěl manažer CME upřesnit. Poslední čísla známá z roku 2015 hovořila o přibližně 30 tisících zákaznících.

Didier Stoessel konstatoval, že nástup nelineárních služeb a jejich rostoucí úspěch je nezpochybnitelný. Aby Voyo uspělo v souboji s nadnárodními hráči, musí se stát generátorem kvalitního lokálního obsahu. Předplatitelé zde tedy i nadále najdou to, na co byli zvyklí, ale poroste objem exkluzivního obsahu, a to ať už půjde o filmy, seriály nebo reality show. „Už jsme oslovili tři společnosti, aby pro nás začaly vyrábět. Do konce tohoto roku to budou tři minisérie,“ konstatoval Stoessel, který však nepředpokládá zánik klasické televize.

Jako klíč k úspěchu u diváků vidí generální ředitel CME v České republice, Slovensku, Rumunsku a Slovinsku kvalitní lokální obsah. „90 procent našich investic do Novy půjde do původního lokálního obsahu. Tím myslím nové seriály, nové reality show, nové blockbustery, úplně nové formáty,“ upřesnil Didier Stoessel. Mediální skupině Nova přináší trvalý příjem do jejího rozpočtu také poplatky za poskytování programů s vysokým rozlišení placeným službám. Stoessel vidí jako další možnost zisku i zpoplatnění některých tematických kanálů.

autor: lukpo
Spustit audio

Související