Nova Lady spustila v DVB-T2 promo smyčku, zahájení vysílání avizuje na 18. října

20. září 2021

V DVB-T2 multiplexu 24 společnosti Digital Broadcasting začalo dnes promo vysílání nové celoplošné televize Nova Lady. Krátká smyčka avizuje první konkrétní tituly a také zvažovaný start programu. Aktuálně je v sítí šířeno 20 stanic.

Novu Action, Novu Fun (dríve Nova 2), Novu Gold, samotnou Novu a také Novu Lady si mohou od dnešního dne naladit kromě dalších programů ti diváci, kteří se nacházejí v dosahu signálu DVB-T2 multiplexu 24 společnosti Digital Broadcasting. Krátka promo smyčka odhaluje i první konkrétní tituly, které bude tento program vysílat. Jedná se o seriály Dobrý doktor, Gilmorova děvčata nebo Panství Downton a reality show Vítejte doma.

Na konci promo smyčky se divák dozví, že stanice by měla odstartovat v pondělí 18. října. V multiplexu 24 je stanice k dispozici ve formátu označovaném dříve jako qHD, tedy rozlišení 960x540p. Obrazová kvalita působí v tuto chvíli pouhým okem jako velmi dobrá. V případě DVB-T2 je standardně použito kódování H.265/HEVC. V rámci elektronického programového průvodce je vysílání stručná textová informace o brzkém startu programu.

autor: lukpo

Související