Nova Sport 1 HD vstoupila do DVB-T2 na Slovensku, láká na něj volným vysíláním

1. leden 2021

Součástí pozemního vysílání na Slovensku je nově jeden z placených programů skupiny Nova. V blízké době dojde k zakódování signálu stanice Nova Sport 1 HD. Volně vysílají také kanály AMC, Minimax a National Geographic.

V nabídce slovenské pozemní digitální televize se objevila od 1. ledna 2021 placená stanice Nova Sport 1 HD. Program je součástí multiplexu 4, který funguje ve standardu DVB-T2 s kódováním MPEG-4/AVC. Na novinku upozornil portál Digitální rádio jeho čtenář Josef Zavřel s tím, že program je aktuálně k dispozici v režimu free-to-air (FTA), tedy bez kódování. Později bude tato stanice zpřístupněna na dané platformě pouze klientům placené nabídky Plustelka. Zavřel přijímá na Moravě signál ze slovenského vysílače Velká Javorina.

Čtenář našeho portálu dále pro čtenáře zjistil, že ve slovenském pozemním vysílání pokračuje volné vysílání filmové stanice AMC a Minimaxu, odemknut je touto formou i dokumentární kanál National Geographic. Aktuálně tak mohou podle Josefa Zavřela přijímat diváci v dosahu slovenských DVB-T/T2 vysílačů volně čtyři programy, které jsou běžně součástí placené televize Plustelka. Běžně jsou součástí bezplatného vysílání u našich sousedů pouze programy Rozhlasu a televize Slovenska, skupiny JOJ a TV Lux HD.

Rozmístění aktuálně volně vysílaných kanálů

  • AMC (SD) – multiplex 2 (promo pozice)
  • Minimax (SD) – multiplex 4
  • Nova Sport 1 (HD) – multiplex 4
  • National Geographic (SD) – multiplex 4
autor: lukpo
Spustit audio

Související