Nová stanice 089Kult počítá díky DAB+ se zásahem téměř tří milionů obyvatel Bavorska

9. leden 2023

Rozvinutý trh digitálního rozhlasového vysílání v sousedním Bavorsku umožňuje i novým hráčům rychle oslovovat velké množství posluchačů. Teoretický zásah obyvatel signálem nové stanice 089Kult je 2,7 milionu. Kromě DAB+ distribuce využívá program také online kanály. Stanice je součástí multiplexu Muenchen.

„Založení nové rozhlasové stanice je něco mimořádného, protože přispívá k rozmanitosti naší rozhlasové krajiny v Bavorsku. Jsem na to hrdý. Zaprvé přeji stanici a týmu 089Kult hodně úspěchů, co nejvíce posluchačů a zadruhé, aby zábava znovu a znovu objevovat rozhlasové vysílání nikdy neskončila,“ uvedl při příležitosti startu nového mnichovského digitálního programu zemský ministr pro mediální problematiku Florian Herrmann.

„Koncept 089Kult vynikl, protože se snaží zacelit mezeru na mnichovském rozhlasovém trhu tím, že nabízí platformu pro kulturní pracovníky. Tento formát je skvělým obohacením rozhlasové krajiny v Mnichově. Jsem rád, že se nám to nyní podařilo společně s rádiem Gong 96.3,“ doplnil prezident Bavorského státního centra pro nová média Thorsten Schmiege. Metropolitní síť vysílá od léta loňského roku nově i z bavorské kóty Isen.

autor: lukpo
Spustit audio

Související