Nová stanice iVodárenství TV spustí promo smyčku v horizontu několika dní, přidá další vysílač

25. listopad 2022

Společnost Aqua Content podnikatele Pavla Hájka získala na posledním zasedání Rady pro rozhlasové a televizní vysílání (RRTV) licenci pro pozemní distribuci nového programu iVodárenství TV. Hájek chce pro šíření využít vlastní síť vysílačů. „Tento týden jsme získali od ČTÚ novou kótu v Teplicích, symbolicky je umístěná na vodojemu,“ doplnil.

O získání potřebné licence pro šíření pozemního televizního vysílání informovala RRTV novináře ve čtvrtek odpoledne, provozovateli chystaného programu ovšem potřebné oprávnění ještě nedorazilo. „Čekáme, až nám přijde od Rady datovou schránkou, a poté jsme připraveni v pozemním vysílání promo smyčku hned spustit,“ sdělil naší redakci majitel televize. Řádný program by pak měl představit nejpozději 22. března na Světový den vody.

iVodárenství bude první českou televizní stanici věnovanou čistě problematice vody a vše s ní související. Pavel Hájek předpokládá, že vzhledem k atraktivitě a rozsáhlosti vodárenství by si měla k jejímu vysílání najít cestu řada lidí. V pozemním vysílání bude iVodárenství TV k dispozici ve vysokém rozlišení, tento signál bude k dispozici i operátorům placených služeb. Program je odbavován ze stejného pracoviště jako sesterské regionální kanály.

autor: lukpo
Spustit audio

Související