Regionální televize i-Vysočina.CZ a KLADNo1.TV připraveny pro vysílání v Ultra HD

28. leden 2022

Ačkoliv některé regionální stanice ještě nejsou schopny divákům ani v placených službách nabídnout vysílání ve vysokém rozlišení obrazu, jiné naopak díky investicím do technologií umožní nejen obraz ve Full HD, ale teoreticky i formát 4K. Žádná z regionálních televizí ale v tuto chvíli v Ultra HD nevysílá.

Jak upozornil na sociální síti LinkedIn Pavel Hájek, zakladatel a výkonný ředitel společnosti pHmedia, tento měsíc bylo představeno nové zpravodajské studio pro televizní programy TV i-Vysočina.CZ a KLADNo.1 TV. „Na obou kanálech mohou už nyní diváci sledovat vstupy z nového moderního studia, které disponuje robotickými kamerami v rozlišení 4K a multimediální konektivitou,“ informoval své sledující Hájek.

Pokud se chtějí diváci přesvědčit o tom, jak by například vysílání stanice i-Vysočina.CZ ve formátu Ultra HD vypadalo, mohou se podívat například na její YouTube kanál, kde je již produkce v této obrazové kvalitě k dispozici. Program je možné sledovat na Vysočině z vlastních vysílačů operátora a také v DVB-T2 multiplexu 24. Na vlastním kanále šíří signál v Kladně právě KLADNo.1.TV. Oba programy jsou také součástí služby SledováníTV.cz.

autor: lukpo
Spustit audio

Související