Odstartuje bezplatná tematická stanice iVodárenství TV, naváže na stejnojmenný webový portál

10. říjen 2022

Provozovatel regionálních programů i-Vysočina.cz a KLADNo.1 TV chystá rozšíření portfolia o novou tematickou stanici iVodárenství TV. Za projektem stojí Pavel Hájek ze společnosti pHmedia. Podle Hájka bude nová tematická televize navazovat na tři roky fungující webový portál iVodárenství.cz, který zpracovává tématiku vody ze všech úhlu pohledu.

Čtěte také

„Obor je hodně zajímavý a málo popularizovaný. Po debatách s lidmi, kteří se okolo této problematiky pohybují, jsme dospěli k názoru, že spustíme čistě oborový nebo komunitní kanál,“ vysvětlil portálu Digitální rádio Pavel Hájek, co ho k myšlence na takto specializovanou tematickou televizi vedlo. „Měly by tu být věci, které budou obor popularizovat. Voda je tak široké téma, že nám to dává logiku,“ doplnil Hájek.

Na českém trhu již funguje placený kanál Fishing and Hunting, který nepřímo s problematikou vody souvisí, je však výhradně zaměřený na lov a rybolov. Stanice věnované vodě fungovala v minulosti na sousedním Slovensku pod názvem Nautik, projekt však později zkrachoval. Na českém trhu nedávno skončila úzce specializovaná stanice Hunter TV majitele liberecké RTM+ věnovaná myslivosti, doplatila na nezájem operátorů.

Čtěte také

Šéf společnosti pHmedia se o projekt iVodárenství TV neobává. „Máme vybudovanou primárně Regionální síť 11 na Vysočině, kde budeme program šířit zdarma ve vysokém rozlišení. Máme také vysílače v Kladně, Českých Budějovicích a Zlíně. Dále chceme jít i do kabelových televizí. Primárně budeme využívat distribuční cesty, které nejsou tak nákladné. Vše je o ekonomické rozvaze,“ doplnil Pavel Hájek s tím, že nechce, aby projekt neuspěl. 

Na přípravě televizní verze iVodárenství pracuje tým pHmedia druhý rok. Pokud se bude projektu dařit a finančně si na sebe vydělá, je možné jeho rozšíření i do dalších distribučních platforem v rámci pozemního vysílání. V Praze a středních Čechách by se tak mohl tento program objevit v Regionální síti 4, kde aktuálně vysílá pouze jediná stanice, případně v regionální síti Českých Radiokomunikací. Plán je spustit program do března 2023, kdy se slaví Den vody.

autor: lukpo
Spustit audio

Související