Nová televize JOJ Šport bude určená pouze pro Slovensko, odstartuje na podzim

24. červen 2021

Slovenská mediální skupina JOJ dnes v tiskové zprávě oficiálně potvrdila, že připravuje spuštění vlastního sportovního kanálu. Operátorům působícím v Česku nemá být oficiální cestou k dispozici.

JOJ Šport bude šířena výhradně v nabídkách slovenských placených služeb, oficiálně se tak k českým divákům nedostane. Televize zatím nespecifikuje, u kterých operátorů bude stanice k dispozici, takže není zatím jasné, zda se s jejím zařazením počítá i do nabídky pozemní služby Plustelka. V takzvaném volném okně by se pak k ní mohli dostat přeshraničním zásahem slovenských vysílačů i naši diváci.

Nová televize se bude věnovat zejména slovenskému sportu a tamním sportovcům působících v domácích i zahraničních ligách. JOJ Šport přinese okolo dvaceti živých přenosů týdně během hlavních sezón, téměř 800 zápasů z domácích ligových soutěží ve vlastní produkci a celkově více než 6500 hodin živých disciplín ročně. Stanice bude zaměřena primárně na prezentaci slovenských klubů a sportovců, představí i juniory a mládež.

Ve vysílacím schématu JOJ Šport nebudou chybět ani zimní sporty - hokej, sjezdové lyžování, snowboard, freestyle, boby a skeleton či curling, dále pak fotbal, atletika, triatlon nebo tenis, z halových sportů basketbal, volejbal, házená, florbal, badminton, prostor ale dostane i takzvaný eSport neboli elektronický sport a další sportovní disciplíny. Na eSport je zaměřená také nová slovenská stanice Chuck TV, která je k dispozici i operátorům v Česku.

autor: lukpo
Spustit audio

Související