Severoněmecký rozhlas NDR pokryl signálem DAB+ největší ostroj Rujána

11. červen 2019

Nově pokrytými regiony jsou oblasti Samtens, Gingst, Trent, Altenkirchen, Sagard, Binz, Sellin a Göhren. K dispozici jsou jak původně analogové okruhy, tak digitální programy NDR Plus, NDR Blue a NDR Info Spezial.

Největší německý ostrov Rujána nacházející se na severu země je nově pokrytý kvalitním signálem digitálního rádia DAB+. Veřejnoprávní rozhlas NDR tak opět potvrzuje, že zajistí spolehlivé šíření svých stanic nejen na pevnině, ale i na problematických místech nacházejících se přímo v Severním moři. Nový vysílač Garz se nachází ve spolkové zemi Meklenbursko-Přední Pomořansko a má výkon 5 kW ve vertikální polarizaci.

Nově pokrytými regiony jsou oblasti Samtens, Gingst, Trent, Altenkirchen, Sagard, Binz, Sellin a Göhren. Programová nabídka DAB+ multiplexu fungujícího na kanálu 8B obsahuje stanice NDR 1 Radio MV, NDR 2, NDR Kultur, NDR Info a N-JOY, nechybí pochopitelně ani čistě digitální okruhy NDR Plus, NDR Blue a NDR Info Spezial. K dispozici jsou pochopitelně i doplňkové funkce včetně slideshow – obrázky pro přijímače s barevným displejem.

autor: lukpo
Spustit audio

Související