O2 TV měla ke konci loňského roku necelých 530 tisíc zákazníků

28. leden 2021

Placená televize v období pandemie roste. O2 TV je dlouhodobě největší IPTV platformou na českém trhu. Hranici půl milionu zákazníků už se jí podařilo překonat do konce třetího kvartálu roku 2020, nyní ještě počet klientů o 26 tisíc navýšila.

O2 TV, největší IPTV služba na trhu, měla ke konci loňského roku 529 tisíc zákazníků. Vyplývá to z provozních výsledků, které dnes večer firma O2 Czech Republic zveřejnila. V porovnání se třetím kvartálem jde tak o nárůst o 26 tisíc klientů.

Do celkové cifry se počítají konkrétně zákazníci IPTV a OTT verze (mobilní zařízení) včetně balíčků O2TV Sport Pack online a O2TV HBO a Sport Pack. O2 TV nabízí jako jediná placená TV na trhu kombinaci exkluzivních kanálů O2 TV Sport a stanice Premier Sport, kterou poskytují i další operátoři.

Období nouzového stavu, kdy se nepořádají žádné kulturní akce a lidé musí trávit většinu času doma, se obecně televizi daří. Potvrzují to pravidelně medializovaná čísla jednotlivých stanic i PR agentury, které zastupují například placené programy. Televize je prakticky jediným prostředkem simulujícím kulturní vyžití, který nadále funguje bez omezení.

Z pohledu rozdělení televizních platforem bylo v Česku nadále dominantní platformou pozemské vysílání, které preferovalo přibližně padesát procent tuzemské populace.

autor: lukpo
Spustit audio

Související