Po stříbrných set-top boxech přestaly pro O2 TV sloužit i přijímače ADB-1741W

24. srpen 2020

Jedná se o zastaralá zařízení, která při aktualizacích způsobovala potíže a vykazovala vyšší míru chybovosti. Operátor zákazníky o nutnosti výměny zařízení informoval od května různými cestami.

Společnost O2 Czech Republic přestala ve své síti podporovat set-top boxy ADB-1741W. Portálu Digitální rádio to potvrdila mluvčí operátora Kateřina Mikšovská. Stejný postup už v minulosti O2 zvolila u stříbrných přijímačů. Jejich vyřazení bylo nutné z důvodu hardwaru, který nevyhovoval aktualizované verzi O2 TV. Přijímače nebyly schopny nové prostředí technicky „utáhnout“ a docházelo k jejich zasekávání. O2 TV je největší IPTV službou na trhu, ke konci prvního pololetí se počtem klientů přiblížila k půl milionu.

„Od poloviny srpna jsme přestali v naší síti podporovat staré černé set-top boxy ADB-1741W. Jedná se o zastaralá zařízení, která při aktualizacích způsobují potíže a vykazují vyšší míru chybovosti. Zákazníky jsme o nutnosti výměny zařízení informovali od května v jejich pravidelném měsíčním vyúčtování a dále potom formou několika SMS zpráv, aby informace nezapadla a měli dostatek času si nový set-top box pořídit,“ uvedla Mikšovská. Pokud si zákazník pořídí O2 TV nově, získá už pouze set-top box, který podporuje formát UHD/4K.

autor: lukpo
Spustit audio

Související