O2 TV postihly další výpadky. Operátor věří, že super duel Slavia – Barcelona proběhne bez problémů

23. říjen 2019

Operátor podle oficiálního vyjádření pro portál Digitální rádio provedl sérii zátěžových testů, které potvrdily funkčnost služby při extrémní zátěži. Přesto se zákazníci na sociálních sítích ptají, co se se službou děje, jelikož ji v úterý postihl další výpadek.

Provozovatel služby O2 TV, společnost O2 Czech Republic, se musí připravit na těžkou zkoušku. Dnes večer čeká na fotbalové fanoušky super duel mezi týmy SK Slavia Praha a FC Barcelona. Operátor nyní doufá, že se nebudou opakovat problémy, které by mohly klientům využívání největší IPTV služby znemožnit. Otázkou ovšem je, zdali se mu to skutečně podaří.

Čtěte také

Minulý týden totiž postihl O2 TV další výpadek, který společnost analyzuje. Část zákazníků nemohla službu sledovat například na mobilních telefonech nebo počítačích. K dalšímu výpadku pak došlo ještě včera ve večerních hodinách, a to před úterními zápasy fotbalové Ligy mistrů UEFA, kdy do soubojů zasáhly například týmy Bayern Mnichov nebo Paris Saint German.

Tisková mluvčí O2 TV Kateřina Mikšovská reagovala na technické problémy pro náš portál následovně:

„Před každým velkým zápasem přijímáme celou řadu opatření, která by měla případné potíže eliminovat. Společně s našimi dodavateli jsme provedli sérii zátěžových testů, které potvrdily funkčnost O2 TV i za extrémně náročného provozu. Na dobu vysílání zápasu zároveň zjednodušíme verzi webu o2tv.cz, který bude díky odlehčení od několika funkcí méně náročný na provoz. Všem divákům také radíme, aby nenechávali přihlášení do O2 TV na poslední chvíli, kdy je největší pravděpodobnost, že může dojít k přetížení služby.“

Oficiální odpověď operátora bohužel nepřináší zdůvodnění toho nejdůležitějšího, co by samotné klienty zajímalo nejvíce - co výpadky způsobuje a zdali jim lze do budoucna předcházet.

autor: lukpo
Spustit audio

Související