O2 TV přestane v polovině srpna podporovat nejstarší set-top boxy

23. červenec 2021

Aktuálně nejstarší přijímače pro platformu O2 TV přestane společnost O2 Czech Republic podporovat v polovině příštího měsíce. Jedná se o boxy, které nedisponují Wi-Fi připojením a lze na nich sledovat pouze programy ve Full HD rozlišení.

„Jedná se o avizovanou výměnu nejstarších set-top boxů. Dané zákazníky v dostatečném předstihu informujeme o tom, že jejich zařízení nebude od 16.8. 2021 technicky podporováno. Nový set-top box přinese zákazníkovi vyšší rozlišení, možnost připojení přes Wi-Fi, bluetooth ovladač a má navíc záruku pět let,“ uvedl pro redakci portálu Digitální rádio mluvčí O2 Czech Republic David Solnař.

Solnař dále portálu Českého rozhlasu potvrdil, že na nové platformě, která má být uvedena do komerčního provozu do konce letošního roku, se usilovně pracuje a „o přesných termínech i samotném průběhu akce bude veřejnost včas informovat“. Operátor O2 již bude v dostatečném množství disponovat boxy pro 4K rozlišení, dá se předpokládat, že by proto brzy mohl začít nabízet i první UHD kanály.

autor: lukpo
Spustit audio

Související