O2 TV Sport dostane nové studio s virtuální realitou, diváci ho poprvé uvidí se startem Fortuna ligy

21. červenec 2021

Placená televize O2 TV Sport vstupuje do nové sezóny nejvyšší domácí fotbalové soutěže a spolu s ní se mohou diváci těšit také na premiéru studia zasezeného do moderního designu, které disponuje virtuální realitou a přináší technologický posun oproti předchozímu prostoru.

Novému studiu stanice O2 TV Sport dominují velké LED projekce a zobrazovací panely. Významný prostor dostane i rozšířená a virtuální realita, jež umožní vkládat 3D grafiku nebo například přenést hosta odkudkoliv do studia.

„Studio se nám podařilo realizovat v rekordně krátkém čase, jedná se z více hledisek o další významný mezník v historii našich stanic. Diváci se již při sobotním startu Fortuna ligy mohou těšit na zcela novou podobu přenosů,“ prozradil Marek Kindernay, výkonný ředitel stanice O2 TV Sport.

„Implementovali jsme špičkové vybavení inspirované světovými televizními trendy. Využity byly moderní zobrazovací i virtuální technologie od renomovaných společností Leyard, Ncam, Aximetry. Další výhodou je flexibilita, díky které lze provést rychlou vizuální změnu dekorace a vytvářet prostor pro různé události a sporty. Nové studio tak můžeme využít i u hokejové Tipsport extraligy, NFL nebo třeba u tenisových turnajů," doplnil Kindernay.

Další technologická inovace přichází s novým HD přenosovým vozem, díky kterému došlo k výraznému rozšíření výrobních kapacit. Společnost O2 tak kromě sportovních přenosů v nejvyšší kvalitě 4K dokáže vyrábět i produkce z oblasti konferencí nebo televizní zábavy. Oba přenosové vozy O2 nyní disponují prostorem až pro 34 kamer. Samotné studio zatím UHD snímáním nedisponuje, operátor však jeho pořízení do budoucna nevylučuje.

autor: lukpo
Spustit audio

Související