O2 TV by se dostala zařazením rakouské ORF1 s formulí 1 na tenký led, zákazníkům doporučuje oficiální službu

24. červen 2021

Vyřazení kanálů společnosti AMC, ke kterému má dojít příští týden, ve čtvrtek 1. července, mělo v uplynulých hodinách zajímavou mezihru. Operátoři O2 Guru na sociální síti Facebook avizovali jako alternativní řešení zařazení rakouské veřejnoprávní televize ORF1. K tomu však ale nakonec vůbec nedojde. Firma nabízí jako alternativní řešení oficiální streamingovou službu F1 TV, která od letošního roku funguje i v České republice.

„Kanál ORF1 spustit neplánujeme. Našim zákazníkům doporučujeme jako alternativu oficiální Stream Formula 1 live | F1 TV. Vyzkoušet mohou také Formuli E na stanici Eurosport,“ sdělila portálu Digitální rádio mluvčí O2 Czech Republic Kateřina Mikšovská. Zamýšleného kroku telekomunikační firmy si ve středu všimla přímo společnost AMC a na tento záměr ostře reagovala oficiálním vyjádřením pro média.

„Takovou informaci považujeme za zavádějící vůči předplatitelům O2 TV a za protiprávní z hlediska porušení výhradních práv společnosti AMC Networks International na vysílání závodů mistrovství světa FIA Formule 1 na území České republiky a Slovenska,“ uvedla Markéta Kaclová z agentury PR.Konektor, která AMC zastupuje. Zároveň dodala, že jediný subjekt, který může v televizním prostředí formuli nabídnout, je právě tato firma.

„V České republice nelze legálním způsobem šířit převzaté vysílání ORF s přenosy formule 1, protože ORF vlastní vysílací práva pouze pro území Rakouska. Pokud nějaký operátor má dohodu s ORF o převzatém vysílání v České republice, musí po dobu přenosu formule 1 toto vysílán přerušovat,“ potvrzuje mediální expert a šéfredaktor Televizníhowebu.cz Jan Potůček a dodává, že pokud by tak neučinil, porušoval by nejen práva ORF, ale i vlastníka vysílacích práv formule 1 a také provozovatele, který má zakoupená práva pro Českou republiku.

autor: lukpo
Spustit audio

Související