Potvrzeno! O2 TV musí od 1. července vyřadit z nabídky stanice z rodiny AMC

17. červen 2021

Citelnou ránu do své programové nabídky dostává provozovatel největší IPTV služby na trhu, společnost O2 Czech Republic. Od července nebudou součástí její programové nabídky stanice Sport 1, Sport 2, AMC, Film+, Spektrum, Spektrum Home, TV Paprika, Minimax a JimJam. Potvrdily se tak informace, které náš portál přinesl již včera.

Na českém trhu placené televize dochází k dalšímu zásadnímu střetu telekomunikačního operátora s provozovatelem placených kanálů. Od 1. července budou kanály společnosti AMC Networks International – Central and Eastern Europe chybět nejen u společnosti Telly, ale také největšího poskytovatele IPTV, firmy O2 Czech Republic. Oboustranná vzájemná jednání nevedla do poslední chvíle k úspěšnému výsledku.

Neoficiální, pro média nepublikovaný pohled na celou záležitost má pochopitelně každá strana svůj. Podobně jako se operátor Skylink prostřednictvím skupiny Canal+ nedokázal dohodnout na distribuci programů Discovery včetně stanic Eurosport, stejný problém je i v případě O2 Czech Republic a AMC. Na celé záležitosti pochopitelně nejvíce tratí zákazník, kterému nezbývá než doufat, že čas tyto hrany obrousí.

„V souladu se situací na trhu jsme společnosti O2 TV předložili férovou a konkurenceschopnou nabídku, ale zatím jsme nedosáhli dohody. Naše nabídka by nezatížila ani diváky, ani O2 TV. Jsme stále otevřeni vyjednávání a věříme, že je v zájmu obou stran a všech předplatitelů O2 TV, abychom k dohodě došli,“ konstatoval při této příležitosti Marcel Mareš, regionální manažer společnosti AMC.

autor: lukpo
Spustit audio

Související