Odchod Antenne Bayern z multiplexu Antenne DE je logický, v Bavorsku je privátní jedničkou

29. srpen 2023

Mediální skupina Antenne Bayern se nedávno rozhodla opustit celoplošnou rozhlasovou síť Antenne Deutschland a nahradit svůj stejnojmenný programem okruhem Oldie Antenne. Aktuální výsledky Mediální analýzy 2023 Audio, tamní obdoby Radioprojektu, hovoří jasně. Antenne Bayern je v Bavorsku privátní jedničkou a zde také bude posilovat nadále svou pozici.

Čtěte také

Na domácím, tedy bavorském mediálním trhu, je Antenne Bayern jediným vysílatelem s největším dosahem v reklamě relevantní cílové skupině posluchačů od 14 až 49 let, a to díky hodnotě 1,7 milionu. Antenne Bayern již dříve oznámila, že se soustředí na multikanálovou strategii a bude tak posilovat i další značky ve svém portfoliu, aniž by je však vzájemně kanibalizovala. Nahrazení Antenne Bayern stanicí Oldie Antenne v síti Antenne Deutschland je tak naprosto logickým krokem.

„Vedoucí postavení na trhu jako celostátní individuální vysílací stanice mezi posluchači ve věku 14 až 49 let, a tedy výrazný nárůst na našem domácím trhu v Bavorsku, ukazují, že Antenne Bayern je stále jednou z mediálních nabídek s nejširším pokrytím v celém Bavorsku v turbulentím tržním prostředí,“ okomentoval výsledky popularity rozhlasových stanic generální ředitel Felix Kovac a doplnil: „Obzvláště mě těší občasné výrazné nárůsty poslechovosti v naší hlavní přenosové oblasti.“

autor: lukpo
Spustit audio

Související