Rozhlasová stanice Oldie Antenne začne vysílat celoplošně

27. červenec 2023

Od pondělí 31. července bude součástí druhého německého celoplošného multiplexu Antenne Deutschland stanice Oldie Antenne. Program si získal za uplynulé měsíce u posluchačů obrovskou popularitu a Antenne Bayern Group se proto rozhodla pro tento zcela zásadní krok. Oldie Antenne nahradí v této síti program Antenne Bayern, který se soustředí na šíření výhradně v Bavorsku.

Čtěte také

„Velký zájem posluchačů o Oldie Antenne jsme v posledních měsících zaznamenali z celého Německa a opravdu chtějí mít možnost poslouchat svou oblíbenou stanici digitálně terestricky přes DAB+, doma i v autě,“ vysvětlil plánovanou distribuční změnu Felix Kovac, generální ředitel Antenne Bayern Group. „Vzhledem k dosavadní regionálně omezené dostupnosti DAB+ se celostátní připojení vyplatí zejména z hlediska příjmu na našem domácím trhu v Bavorsku a v Bádensku-Württembersku,“ dodal.

O vypnutí distribuce v jednotlivých spolkových zemích Oldie Antenne zatím nehovoří. Toto šíření zvyšuje technický dosah kromě vysílání přes druhou celoplošnou síť, jejíž pokrytí se zatím neustále vylepšuje. Antenne Bayern, která byla dosud vysílána také celostátně přes DAB+, bude mimo Bavorsko nadále k dispozici prostřednictvím nové mobilní aplikace, chytrých zařízení a webových stránek Antenne Bayern. V multiplexu Antenne Deutschland zůstává také stanice Rock Antenne.

autor: lukpo
Spustit audio

Související