Odstartoval privátní DAB+ multiplex pro Durynsko, obsahuje prozatím pět stanic

27. říjen 2021

V německé spolkové zemi Durynsko byl dnes zahájen provoz očekávaného DAB+ multiplexu určeného pro privátní rozhlasové stanice. Na svém webu o tom informoval tamní mediální regulátor. Síť obsahuje v tuto chvíli prozatím pouze pět programů.

Součástí nabídky jsou v tuto chvíli stanice Antenne Thüringen, Radio TOP 40, 89.0 RTL, Antenne Thüringen Classics a Schlager Radio. Operátorem sítě na kanálu 12B je společnost Divicon Media Holding, která již potvrdila, že programová nabídka se bude v následujících týdnech rozšiřovat, jednání s dalšími zájemci tedy probíhají.

Novou rozhlasovou síť naladí obyvatelé v oblasti Erfurt-Weimar, při zlepšených podmínek se dá předpokládat zásah i na území Čech. Pokrytí ale nebude pochopitelně takové, jaké má veřejnoprávní multiplex MDR Thueringen, jehož příjem lze velmi snadno realizovat na území Čech, zejména pak v oblastech, jako jsou například Krušné hory.

„Díky mixu známých a nových soukromých programových nabídek v digitálním rádiu DAB+ plníme přání provozovatelů stanic a posluchačů ohledně větší rozmanitosti a lepší kvality zvuku a konečně přinášíme do éteru novou digitální nabídku,“ uvedla dnes při příležitosti spuštění nové rozhlasové sítě Kirsten Kramerová, zástupkyně ředitele TLM.

autor: lukpo
Spustit audio

Související