Privátní DAB+ multiplex v Durynsku by měl odstartovat ještě tento měsíc

18. říjen 2021

Očekáváná komerční rozhlasová síť v německé spolkové zemi Durynsko má odstartovat v říjnu, tedy ještě tento měsíc. Informovala o tom Martina Rutenbecková, generální ředitelka telekomunikační firmy Divicon Media, která bude operátorem této sítě.

Přípravy na spuštění německé privátní sítě označované prozatím jako Thueringen 12B probíhají podle plánu. V tiskové zprávě o tom informoval mediální regulátor TLM pro spolkovou zemi Durynsko po jednání se zástupci operátora. Martina Rutenbecková, generální ředitelka společnosti Divicon Media, potvrdila, že nový multiplex má odstartovat v průběhu října z Erfurtu a Výmaru, přesný termín však ještě nesdělila.

DAB+ v Německu: vysílače a kmitočty multiplexů s privátními a často i veřejnoprávními programy

Spuštění nové rozhlasové sítě je zajímavou zprávou i pro zájemce o rozšíření programové nabídky v blízkosti hranic s Německem, zejména pak Saskem. Vysílač Weimar/Großer Ettersberg má fungovat s výkonem 10 kW, předpokládána je kombinovaná polarizace. Dohodu s provozovatelem sítě by mělo mít v tuto chvíli šest stanic. Má jít mj. o Antenne Thueringen, Antenne Thueringen Classics, Landeswelle Thueringen nebo egoFM.

autor: lukpo
Spustit audio

Související