Odstartovala Ústecká TV, nová regionální stanice pro severní Čechy

7. červenec 2022

V pondělí 4. července bylo zahájeno vysílání nové regionální stanice Ústecká TV, jejíž promo obrazovka byla již několik týdnů k dispozici v DVB-T2 multiplexu 24. Za projektem stojí provozovatel krajských kanálů Zak TV a Plzeň TV, odpovídá tomu i prostředí, ze kterého se zpravodajství odbavuje.

Vysílání nového krajského programu bylo zahájeno klasicky zpravodajskou relací, u které diváky přivítala moderátorka Martina Němcová. Právě ta by pro diváky regionálního zpravodajství neměla být neznámou tváří. Nová krajská stanice se označuje jako „nová televize Ústeckého kraje“. V této části republiky ji konkuruje tamní verze Regionálnítelevize CZ, v minulosti zde své zpravodajství nabízela i liberecká RTM Plus.

Spojitost se Zak TV nebo Plzeň TV připomíná ve vysílání například i pořad Ztráty a nálezy Michala Jančaříka, který stanice odvysílala hned po skončení zpravodajské relace a krátkého reklamního bloku. Ústecká TV je k dispozici pouze z vybraných severočeských vysílačů DVB-T2 multiplexu 24, v ostatních částech republiky šířena není. Jde o jedinou celoplošnou síť, která umožňuje regionalizaci, její volba tedy byla zcela logická.

autor: lukpo

Související