Odstartovalo Austrian Power Radio, v DAB+ nahradilo stanici Alpha

2. květen 2024, aktualizováno

Součástí vídeňské metropolitní sítě CityMUX Wien II je od 1. května nová rozhlasová stanice Austrian Power Radio. V této programové nabídce nahradila ruskojazyčný program Alpha, který vysílání ukončil. Austrian Power Radio navazuje na relativně krátkou historii stanice Austrian Pub Radio, jenž se označuje „jako první rozhlasový progrram v Rakousku spojený s gastro řetězcem“.

Čtěte také

„První pub v Rakousku s vlastním rádiem. Hrajeme ty nejkrásnější písně z Rakouska a hity od 60. let po dnešek,“ píše na webových stránkách provozovatel online streamu, který stojí v Rakousku za řetězcem gastronomických podniků Austrian Pub. Webové stránky Austrian Power Radia jsou poměrně strohé a obsahují pouze minimum informací. Stanice by měla sídlit přímo ve Vídni, kontaktovat je ji možné na adrese buerger@austrian-pub.at, web je https://austrianpub-radio.at/.

Stanici Austrian Power Radio je v multiplexu vyhrazen datový tok 72 kbps při použitém kódování HE-AAC, verze 1. Kromě tohoto programu jsou součástí nabídky dále například okruhy City Jazz, City 23, Radio Arabella, Arabella Gold nebo lulu.fm. Multiplex je šířen z vysílače Wien – DC Tower výkonem 13 kW ve vertikální polarizaci. Zachycení této rozhlasové sítě je možné také na našem území, zejména ve vybraných oblastech jižní Moravy, Vysočiny a jižních Čech.

autor: lukpo
Spustit audio

Související