Rakouská rozhlasová stanice Welle 1 s vlastní verzí pro Vídeň v DAB+ i na FM

21. říjen 2022

Komerční stanice Welle 1 spustila v uplynulých dnech vlastní mutaci pro Videň, kterou je možné naladit v rakouské metropoli na kmitočtu 102,1 FM a zejména v digitálním multiplexu DAB+ Austria, který je zachytitelný i na řadě míst České republiky. Welle 1 dále disponuje mutacemi Salzburk, Horní Rakousko, Korutany a Štýrsko.

Welle 1 Wien nabídne posluchačům bohatý hudební výběr, regionální informace pro Vídeň a okolí a veškerý servis, který obyvatelé hlavního města Rakouska očekávají. Symbolické zahájení vysílání prostřednictvím červeného knoflíku zahájil vídeňský starosta Michael Ludwig ve středu 12. října. V multiplexu DAB+ Austria vysílá stanice s datovým tokem 72 kbps a kódování zvuku HE-AAC, verze 1, stereo mód.

Na území České republiky je možné rozhlasovou stanici Welle 1 naladit z několika vysílačů multiplexu DAB+ Austria. V jižních Čechách jde zejména o Linz – Lichtenberg, Sankt Pölten – Jauerling, případně Salzburg – Gaisberg, na Vysočině a jihu Moravy pak z vídeňského Kahlenbergu. Stejná situace by měla být i na některých místech Slovenska. V multiplexu DAB+ Austria je šířeno aktuálně patnáct rozhlasových stanic.

autor: lukpo
Spustit audio

Související