Odstartovalo rádio Metropole, FM signál si naladí posluchači v Olomouci i Prostějově

10. květen 2022

Stotisícová Olomouc se dočkala signálu nového městského rádia Metropole. Do éteru tento program vstoupil v sobotu 7. května, a to symbolicky při příležitosti 30. narozenin Rádia Haná, s kterým ho pojí stejný vlastník. Metropole získala licenci od Rady pro rozhlasové a televizní vysílání loni v dubnu.

Logo olomouckého rádia Metropole

„Vytvořili jsme mladé, živé rádio moderního formátu. Bude navíc komunitním prostorem. Na Metropoli budeme poskytovat kreativní vysílací prostor studentům, influencerům, podcasterům, lidem, kteří se chtějí vyjádřit,” uvedl při příležitosti startu nového olomouckého radia Metropole autor projektu Marek Berger z Rádia Haná. V Olomouci budou proti nové stanici stát například Hitrádio Orion, Fajn Rádio nebo rádio Kiss.

Podle orientační mapky pokrytí, kterou stanice poskytla médiím, se předpokládá kromě Olomouce například také pokrytí Prostějova, Uničova nebo Litovle a dalších obcí v regionu. Dle informací v online databázi DX radio by měl být vysílač umístěný v Olomouci na ulici Pionýrská, jeho výkon je přibližně 50 Wattů ve vertikální polarizaci. Kromě frekvence 92 FM si budou moci zájemci tuto stanici naladit také na internetových stránkách.

autor: lukpo
Spustit audio

Související