Odstartovalo studentské Radio Radieschen, ve vídeňském DAB+ vysílalo dříve jako Njoy

9. duben 2021

Ve vídeňském rozhlasovém multiplexu CityMux Wien II došlo k další programové změně, za kterou však tentokrát nestojí provozovatel samotné sítě. Od března si zde mohou posluchači naladit novou stanici Radio Radieschen, dříve známou coby Radio Njoy.

Na vysílání programu Radio Radieschen se podílejí studenti žurnalistiky ve Vídni, posluchačům pak nabízejí pestrou směsici témat od vědy a ekonomiky až po umění a hudbu. Hlavním charakteristickým prvkem vysílání je nejen pestrost témat, ale i samotných názorů.

Radio Radieschen dává budoucím novinářům prostor pro jejich profesní růst. „V reálných podmínkách se studenti učí, jak funguje rozhlasová produkce a jaké úkoly s ní souvisí,“ uvedla při této příležitosti profesorka Daniela Süssenbacher.

Radio Radieschen má k dispozici dvě moderní rozhlasová studia, vlastní redakci a deset pracovních pozic, které s vysíláním souvisí. K dispozici jsou nejnovější technologie, které prošly výměnou v roce 2019.

Studenti univerzity aplikovaných věd mají nyní ideální podmínky pro své studium a přípravu na budoucí zaměstnání. Kromě rozhlasové sítě City Mux Wien II je možné Radio Radieschen přijímat také na analogové VKV frekvenci 91,3 FM. Šíření v DAB+ rozšiřuje pokrytí i do Dolního Rakouska a Burgenlandu.

autor: lukpo
Spustit audio

Související