Odstartuje nová celoplošná televize Prima Star, zaměřit se má na archivní tvorbu

6. květen 2021

Provozovatel celoplošné televize Prima, společnost FTV Prima, chystá pro své diváky další tematický klon. Podle informací portálu Digitální rádio by měla nová stanice nést označení Prima Star.

Společnost FTV Prima získala na posledním zasedání Rady pro rozhlasové a televizní vysílání (RRTV) celoplošnou licenci pro pozemní šíření nového tematického kanálu Prima Star. K divákům ho chce šířit také prostřednictvím internetu, které se standardně označují jako zvláštní přenosové systémy. Prima už pro náš portál potvrdila zaměření nového kanálu.

Prima Star bude pravděpodobně odpovědí na konkurenční Novu Gold. Z informací poskytnutých vysílací radě vyplývá, že má jít o tematický program zaměřený primárně na archivní tvorbu. Chybět tak nebudou dramatické pořady, ani zábavné formáty. S distribucí počítá FTV Prima výhradně na území Česka v rozsahu 16 až 24 hodin denně.

„Bližší informace k připravovanému kanálu prozradíme na plánovaném setkání s novináři,“ uvedla v oficiálním vyjádření pro naši redakci mluvčí televize Gabriela Semová. Na rozdíl od konkurenční Novy se Prima v prostředí lineárního vysílání zaměřuje výhradně ne bezplatné vysílání. Posledním kanálem, který spustila loni, je zpravodajská stanice CNN Prima News.

autor: lukpo
Spustit audio

Související