Odstartuje RTVS Šport, na zahájení vysílání láká promo v DVB-T2 i na satelitu

17. prosinec 2021

Slovenská veřejnoprávní televize RTVS spustí v pondělí 20. prosince úderem sedmnácté hodiny vysílání svého neplaceného okruhu Šport. Jeho vysílání bude možné sledovat bezplatně prostřednictvím pozemního vysílání na vybraných místech Moravy i na satelitu Astra 3B. Podívejte se na promo smyčku, kterou již stanice nabízí v několika distribučních platformách.

V České republice budou moci stanici sledovat zejména diváci na Moravě, kteří jsou v dosahu některého ze slovenských DVB-T/T2 vysílačů. RTVS Šport HD je paradoxně součástí hned dvou pozemních sítí, a to multiplexu 1 s kódováním DVB-T2/HEVC a multiplexu 3 v DVB-T/H.264. Důvodem k paralelní distribuci je horší pokrytí jedné z nabídek. Okruh Šport je pak v HD také součástí nového kmitočtu RTVS na satelitu Astra 3B.

Po distribuci v DVB-T/T2 už okruh Šport spustil promo smyčku v uplynulých hodinách právě z družice, kde však bude s velkou pravděpodobností vzhledem k zaměření kanálu uplatněna geoblokace. V České republice tak nebude možné oficiální cestou tuto stanici sledovat.

Stanice by měla být zpřístupněna pouze pro slovenské karty Rozhlasu a televize Slovenska a operátora Skylink. Úvodní nabídka láká na nejbližší přímé přenosy, mezi kterými nebude chybět utkání HK Dukla Ingema Michalovce – HK Nitra nebo přípravný zápas hráčů do 20 let mezi hokejovými týmy Slovenska a Finska.

autor: lukpo

Související