Zahajuje JOJ Šport určený pro slovenské operátory, přesah však má i do Česka

6. říjen 2021

Skupina JOJ Media House spustí v průběhu dneška vysílání svého nového tematického kanálu JOJ Šport. Stanice bude určená výhradně pro distribuci na Slovensku, naladit ji však budou moci i někteří diváci na našem území. K dispozici bude mimo jiné v DVB-T2 nabídce Plustelka.

Provozovatel zahájil veřejné testy stanice v průběhu úterka 5. října. Na její pozici byla k dispozici promo smyčka seznamující prostřednictvím slovenských sportovců s tím, na co se mohou diváci ve vysílání těšit. JOJ Šport bude určena pro distribuci v základních nabídkách operátorů působících na Slovensku. V Česku bude možné program naladit například přesahem z tamního DVB-T2 multiplexu 1, kde se stane součástí služby Plustelka.

Z operátorů působících v České republice a zároveň na Slovensku se stanice objevila ve službách Kuki, Skylink a SledováníTV. Kanálem JOJ Šport doplní JOJ Media House své stávající programové portfolio, které čítá kromě vlajkového kanálu také JOJ Plus, Wau, JOJ Cinema, JOJ Family a JOJko. Tematický program, který měl podpořit tamní sport, plánoval spustit i Rozhlas a televize Slovenska (RTVS), na jeho provoz ale nenašel potřebné finance.

Satelitní parametry Skylink: Astra 3B (23,5 stupně východně), 11876/H, SR 29900, FEC 3/4, norma DVB-S2/8PSK

autor: lukpo

Související