Oficiálně potvrzeno: Testy druhé německé celoplošné DAB+ sítě v září nebudou

29. červenec 2019

Důvodem k přerušení technologických příprav je nedávno rozhodnutí správního soudu v Lipsku, který dal za pravdu jednomu z neúspěšných žadatelů a Saský státní mediální úřad byl obviněn z dalekosáhlých procesních chyb.

Společnost Antenne Deutschland, která je společným podnikem firem Media Broadcast a Absolut Digital, již nepočítá s tím, že zkušební provoz chystané druhé celoplošné rozhlasové digitální sítě zahájí v průběhu nadcházejícího ročníku technologického veletrhu IFA. Informaci přinesl portál RadioWoche.de. Zářijové puštění tohoto multiplexu, který by byl zachytitelný také na území Čech, bylo oznámeno oficiální tiskovou zprávou v březnu. Ted je nicméně jasné, že nic takové se nestane.

Důvodem k přerušení technologických příprav je nedávno rozhodnutí správního soudu v Lipsku, který dal za pravdu jednomu z neúspěšných žadatelů a Saský státní mediální úřad byl obviněn z dalekosáhlých procesních chyb, které vedly následně k udělení oprávnění pro Antenne Deutschland. Celá záležitost se tak posune s největší pravděpodobností k Nejvyššímu správnímu soudu. Zástupce Antenne Deutschland již potvrdil, že probíhá detailní přezkoumání verdiktu a v zatím blíže neurčené době proběhne předložení protiargumentů.

autor: lukpo
Spustit audio

Související