Plány na druhou celoplošnou DAB+ síť v Německu se hroutí, zasáhl do nich soud

24. květen 2019

Spuštění nové celoplošné sítě mělo být jedním z trumfů digitálního rádia pro nadcházející technologický veletrh IFA. V tuto chvíli je ale spuštění multiplexu opět zcela v nedohlednu.

Spuštění druhého celoplošného DAB+ multiplexu v Německu se v tuto chvíli nejeví vůbec jako reálné. Plány společnosti Antenne Deutschland, která je společným podnikem operátora Media Broadcast a Absolut Digital opět nabouraly soudní pře. Spuštění druhého celoplošného DAB+ multiplexu přitom mělo být jedním z velkých trumfů digitálního rádia v Německu na technologickém veletrhu IFA, který se koná tradičně začátkem září v Berlíně.

Rozhodnutí o přidělení oprávnění pro provozování druhého celoplošného multiplexu zrušil tento týden Správní soud v Lipsku. Postup saského regulátora SLM napadl v minulosti jeden z neúspěšných žadatelů. Správní soud navíc nařídil, že přidělení licence musí proběhnout bez procesních vad. Celý proces se tak s největší pravděpodobností bude opakovat a přípravy na samotné spuštění celé sítě, které započaly v roce 2016, se postaví na samotný začátek.

autor: lukpo
Spustit audio

Související