Oldies Radio pokračuje, k dispozici ho mají například klienti kabelové televize

2. březen 2021

Rozhlasová stanice Oldies Radio, kterou bylo možné v Praze a Táboře naladit do konce února i na analogovém pásmu VKV, od března pokračuje ve svém vysílání. K dispozici je například i klientům kabelové televize Vodafone.

Operátor Vodafone tuto stanici šíří jako trvalou součást rozhlasových programů, která je k dispozici na oficiálním set-top boxech. Zájemci najdou tento tematický okruh nadále na předvolbě 358. Vysílání Oldies Radia zde pokračuje i poté, co se stanice stáhla z pozemního vysílání a FM pásmu ji nahradilo Rock Rádio skupiny Media Bohemia. Oldies Radio by mohlo být vhodným rozšířením digitálního vysílání DAB+, k tomuto kroku však provozovatel programu nepřistoupil. Oldies Radio je dále k dispozici i na internetu.

Klienti největšího kabelového operátora na trhu si mohou vybrat, zdali budou poslouchat jednu, případně druhou stanici. V nabídce je k dispozici jak Oldies Radio tak i Rock Rádio. Tato skutečnost se ovšem týká pouze kabelové nabídky přes set-top box. V rámci FM pásmo, kde si operátor opět seskládal stanice podle vlastních preferencí, je k dispozici pouze druhý zmíněný program. Rock Rádio zcela logicky vystřídalo Oldies Rádio na kmitočtu 94,35 MHz, zároveň došlo i k úpravě doprovodných dat RDS na displejích přijímačů.

autor: lukpo
Spustit audio

Související