Online služba SledováníTV překlopila do vysokého rozlišení i TV Noe a stanici i-Vysočina.cz

11. listopad 2021

Provozovatel online služby SledováníTV oznámil před několika dny médiím dosažení významného milníku – stovky programů ve Full HD rozlišení ve své nabídce. Kromě v tiskové zprávě uvedených stanic je takto k dispozici nově i TV Noe nebo regionální i-Vysočina.cz.

Na absenci vysokého rozlišení u TV Noe upozorňovala redakce portálu Digitální rádio provozovatele služby dlouhodobě. Nižší obrazová kvalita se pochopitelně projevovala negativně zvláště u televizorů s velkou úhlopříčkou. TV Noe HD je označena v levém horním rohu odpovídajícím symbolem, byť je pravda, že například společnost O2 Czech Republic ve své placené nabídce právě tento kanál právě převádí z vysokého do standardního rozlišení.

Čtěte také

Neznalí diváci mohou leckdy nabýt dojmu, že sledují program s vyšším rozlišením v nižší obrazové kvalitě. Tato skutečnost se týká například i programů České televize, které jsou například v kabelové televizi Vodafone k dispozici v nižší i vyšší obrazové verzi, obě jsou však vedle loga označeny dodatkem HD. Do vysokého rozlišení byla překlopena i regionální televize i-Vysočina.cz, která tak následuje například RTM+ nebo Televizi Jižní Čechy.

V Česku a na Slovensku služba SledovaniTV obsahuje celkem 75 rádií a 237 televizních kanálů v různých balíčcích. Základní české balíčky dnes obsahují 74 rádií a 92, resp. 141 a 178 kanálů (postupně Základ, Standard, Premium), základní slovenské balíčky obsahují 69 rádií a 89, resp. 123 a 158 kanálů (Základný, Štandardný a Prémiový). Zbylé televizní kanály jsou dostupné v rozšiřujících balíčcích jako je třeba Relaxxx, Maďarský nebo Ruský.

autor: lukpo
Spustit audio

Související