Operační systém tvOS 13 přináší nový způsob řazení aplikací v Apple TV, významnou roli hrají multimédia

25. září 2019

Mezi aplikacemi bylo zachováno řazení na kategorie Nejlepší placené a Nejlepší bezplatné. Jejich počet už není limitován dosavadním počtem sto, ale obsahuje kompletní přehled.

Majitelé streamovacích krabiček Apple TV se dočkali v úterý 24. září nové verze operačního systému s označení tvOS 13. Kromě očekávaného zpřístupnění platformy Apple Arcade, kdy uživatel získá za měsíční poplatek přístup k přibližně stovce her, doznalo změn i samotné prostředí menu, ale i položky v rámci jednotlivých kategorií. Na první místo je pochopitelně kladena samotná „jablečná“ ikona umožňující nákup filmů přes iTunes a od 1. listopadu také centrum původní tvorby v rámci Apple TV+.

Z pohledu našich čtenářů jsou důležité novinky v kategorii Aplikace. Zrušeno bylo řazení do jednotlivých kategorií Video, Sociální sítě, Sport apod. Nově je zde možné najít pouze rozdělení na sekce Nejlepší bezplatné a Nejlepší placené. Ikony už nemají pouze jednoduchý obdélníkový tvar, ale jsou doplněny mj. i o sekci, do níž patří. Počet aplikací v kategorii už pak není limitován počtem 100, ale obsahuje jejich kompletní přehled.

Apple TV je z pohledu uživatele zaměřeného na video streaming bezkonkurenční platformou. Obsahuje řadu zajímavých aplikací zejména ze zahraničí (evropské i americké platformy), ale jsou zde přítomny i tuzemské služby, jako Stream.cz (Televize Seznam stále chybí), SledováníTV, Mall.tv, DVTV a řada dalších. Do Apple Music jsou nově řazeny i videoklipy a uživatel si může pustit hudební styl dle chuti na speciálních tematických rádiích.

autor: lukpo
Spustit audio

Související