Streamingová služba Apple TV+ odstartuje 1. listopadu, může být až na rok zdarma

10. září 2019

Služba má být na svém startu k dispozici přibližně ve stovce zemí světa a nabídne obsah s titulky i dabingem, a to ve 40 jazycích. Nové verze multimediálního zařízení Apple TV se pro tuto chvíli fanoušci jablečných produktů nedočkali.

Nová streamingová služba Apple TV+ bude zákazníkům společnosti Apple k dispozici úplně zdarma na jeden rok. Podmínkou tohoto benefitu bude nákup nového zařízení této firmy, například mobilního telefonu iPhone nebo tabletu iPad. Na dnešní tiskové konferenci ve Steve Jobs Theatre to uvedl Tim Cook, generální ředitel Applu. Apple TV+ má odstartovat 1. listopadu přibližně ve stovce zemí světa, měsíčně má vyjít v rámci rodinného programu na 4,99 dolaru. Na prvních sedm dní si ji bude možné vyzkoušet zdarma.

Každý měsíc se mají objevovat v rámci Apple TV+ nové tituly. Apple získal pro svou původní tvorbu řadu atraktivních jmen, jako jsou například režiséři Steven Spielberg nebo J.J.Abrams nebo herečky Jennifer Aniston a Reese Whiterspoon. Obě se budou spolu se Stevem Carellem objevovat v původním seriálu The Morning Show. Jako novinku mohli diváci dnešní tiskové konferenci zhlédnout trailer k fantasy sáze See, v níž se objeví Jason Momoa známý z kinohitu Aquaman.

V rámci Apple TV+ bude původní tvorba k dispozici s titulky případně dabingem ve 40 jazycích. Zdali mezi nimi bude i čeština, zatím není známo. Šlo by ale o velké překvapení. Přednost dostanou alespoň ze začátku bez pochyby důležitější trhy, než je Česká republika. Jako další novinky Apple představil například herní platformu Apple Arcade, mobilní telefony iPhone 11 a iPhone 11 Pro, nadcházející „verzi 5“ hodinek Apple Watch s funkcí mezinárodního nouzového volání nebo tablet iPad. Naopak zatím poslední verzí Apple TV zůstává ta z roku 2017, její vylepšené verze jsme se dnes nedočkali.

autor: lukpo
Spustit audio

Související