Operátor EmiTel nasadil v DVB-T multiplexu 8 novou verzi programového průvodce

19. duben 2022

Telekomunikační společnost EmiTel využila období přechodu z pozemního vysílání DVB-T na DVB-T2 také k popularizaci hybridního vysílání HbbTV. Při této příležitosti také uvedla novou podobu programového průvodce, kterého na této technologii vysílá v multiplexu 8.

Programový průvodce, který byl součástí DVB-T multiplexu 8 již od samotného začátku existence sítě, působil velmi stroze, prakticky jako obyčejná excelovská tabulka na tmavém pozadí. V nové verzi se snaží EmiTel nabídnout atraktivnější verzi s grafikou a fotkami, upozornil portál Wirtualnemedia. Televizní stanice dlouhodobě neměly o HbbTV zájem, to se však změnilo spolu s přechodem na pozemní vysílání DVB-T2.

Samotný multiplex 8 sice nadále funguje ve standardu DVB-T, nicméně polští diváci by si tak jako tak museli přijímače vyměnit, protože by o většinu programů přišli. Veřejnoprávní síť 3 nadále funguje z důvodu války na Ukrajině beze změny. Kromě programového průvodce EPG nabízí HbbTV v multiplexu 8 také předpověď počasí, zpravodajství Polského rozhlasu nebo poslech jeho stanic. Televizní síť vysílá nestandardně stále ve III. pásmu.

autor: lukpo
Spustit audio

Související