Polský DVB-T multiplex 4 čekají změny, nabídne nové programy

22. březen 2022

Společnost Cyfrowy Polsat končí s provozem DVB-T multiplexu 4 v jeho stávající podobě. Digitální síť, která měla v některých regionech přesah také na území České republiky, byla od roku 2012 známá pod označením TV Mobilna. S blížícím se přechodem na technologii DVB-T2 počítá provozovatel sítě s programovými změnami.

Služba TV Mobilna končí, multiplex ale bude fungovat nadále jako placená platforma. Vyplývá to z informací, které zveřejnil 9. března portál Wirtualnemedia. V nové programové nabídce by se měly objevit stanice jako Eurosport 1, Eurosport 2, TVN Fabuła a HGTV, jejichž provozovatelem je společnost TVN Discovery. Změny by tak měly přinést zatraktivnění dostupných kanálů. Počítá se i s rozšířením o rodinu stanic Eleven Sports.

V multiplexu je k dispozici také volně šířený zpravodajský kanál Wydarzenia 24, jehož distribuce může být s velkou pravděpodobností ukončena. Jeho distribuce sloužila pouze za účelem toho, aby si diváci vyzkoušeli, zda je jejich přijímač kompatibilní s kódováním H.265/HEVC. Provozovatel polského DVB-T multiplexu, který zůstává ve stínu známějších celoplošných sítí operátora EmiTel, se oficiálně k chystaným změnám prozatím nevyjádřil.

autor: lukpo
Spustit audio

Související