Operátor Nej.cz nabízí nově všechny programy Rozhlasu a televize Slovenska v HD rozlišení

5. leden 2022

Po změně technických parametrů Rozhlasu a televize Slovenska na satelitu Astra 3B došlo k navýšení obrazové kvality u těchto stanic i v případě operátora Nej.cz. Stanice Trojka, která byla doposud k dispozici pouze ve standardní kvalitě, je nyní k dispozici ve vysokém rozlišení.

Vysílání Rozhlasu a televize Slovenska (RTVS) neslouží pouze pro účely operátora Skylink nebo Karty RTVS, ale také třetím stranám, tedy dalším telekomunikačním firmám. M7 Group, která Skylink vlastní a distribuci signálu zajišťuje, to uvedla v tiskové zprávě koncem loňského roku. I tato skutečnost je tak důvodem, proč se mohla navýšit obrazová kvalita RTVS v nabídce Nej.cz. Novinku si naše redakce ověřila v internetové televizi operátora.

Ve vysokém rozlišení mohou nyní sledovat klienti Nej.cz nejen slovenské televizní okruhy Jednotka a Dvojka, ale také Trojka. Zde si vyšší obrazovou kvalitu užijí diváci pouze v některých případech. Trojka je totiž stejně jako tuzemská ČT3 archivním kanálem, navýšení obrazové kvality tak může v mnoha případech znamenat spíše horší vjem než nižší rozlišení. Stanice ale pochopitelně vysílá i některé pořady z posledních několika let.

autor: lukpo
Spustit audio

Související