Programy slovenské veřejnoprávní televize RTVS na satelitu Astra je nutné přeladit do konce roku

9. prosinec 2021

Distribuce stanic Rozhlasu a televize Slovenska na nových a původních parametrech satelitu Astra 3B bude probíhat do konce letošního roku. RTVS ve starém multiplexu by měla společnost Towercom o půlnoci z 31. prosince 2021 na 1. ledna 2022.

Od čtvrtka 9. prosince najdou satelitní diváci, kteří přijímají programy z družice Astra 3B, pozice 23,5 stupně východně, stanice Jednotka HD, Dvojka HD a Trojka na nových vysílacích parametrech. Navíc dochází ke změně stanice Trojka, která bude nově vysílána v HD kvalitě. Na novém multiplexu je již připravena také programová pozice chystaného okruhu RTVS Šport, který odstartuje v pondělí 20. prosince.

Pro většinu diváků to nepředstavuje žádnou komplikaci. V případě, že používají certifikovaný přijímač Skylink Ready, vysílací parametry aktualizuje set-top box samovolně, a to díky funkci automatického ladění a uspořádání programů (FastScan). Ti, kteří FastScan nepoužívají, si mohou programy naladit manuálně. Divák by měl tuto změnu provést nejdříve, nejpozději však do 31. prosince, kdy bude souběžné vysílání ukončeno.

Parametry příjmu: ASTRA 3B (pozice 23.5 stupně východně), 11954/H, norma DVB-S2/8PSK, FEC 2/3, SR 29900

autor: lukpo
Spustit audio

Související