Operátor RTI cz aktualizoval své webové stránky o digitálním rádiu DAB+, přizpůsobí se na velikost obrazovky

9. říjen 2020

Na inovovaném webu najdou návštěvníci informace nejen o samotné společnosti RTI cz, ale i dalších operátorech, kteří v Česku provozují digitální rozhlas. K dispozici jsou mapy pokrytí i technické parametry jednotlivých vysílačů.

Západočeská společnost RTI cz spustila tento týden novou podobu svých webových stránek. Firma o tom informovala na sociálních sítích. Výhodou inovovaného portálu, který je k dispozici na adrese www.dab-plus.cz, je i jeho responsivní formát. Webové stránky se tak automaticky uživateli přizpůsobí na velikost obrazovky podle toho, odkud na ně přistupuje. Zájemci o technologii DAB+ tu pochopitelně najdou nejen užitečné informace o společnosti RTI cz, ale i dalších operátorech, kteří se podílí na chodu digitálního rádia v Česku.

Plzeňská firma je v oblasti digitálního rádia aktivní zejména podél hranice naší republiky s Bavorskem. Její vysílače je možné najít v západních, jižních i středních Čechách. Jde konkrétně o lokality Plzeň, Praha, Klatovy, Kašperské hory, Karlovy Vary, Příbram, Klínovec, Beroun a České Budějovice. Mapy pokrytí vypracoval pro operátora Karel Mikuláštík, který je také dlouholetým spolupracovníkem naší redakce a spravuje veškeré databáze vysílačů i přílohy věnované tématice přechodu z pozemního digitálního vysílání DVB-T na DVB-T2.

autor: lukpo
Spustit audio

Související