Operátor RTI cz opět zprovoznil DAB+ vysílač pro Klatovy, následovat bude Třebouňský vrch

13. říjen 2020

Oba vysílače byly odstavené kvůli technickým problémům, které zasáhly celou rozhlasovou síť západočeského operátora. Multiplex obsahuje také karlovarské studio Českého rozhlasu.

Plzeňská společnosti RTI cz plánuje v nejbližších dnech znovu zprovoznit digitální rozhlasový vysílač Třebouňský vrch, který byla nucena vypnout před několika týdny z důvodu technického kolapsu sítě. Firma to uvedla na svém facebookovém profilu. Dnes si mohli po několikatýdenní odmlce naladit tento multiplex majitelé digitálních rádií v západočeských Klatovech, který byl od stejné doby také odstaven.

Součástí sítě RTI cz je i karlovarské studio Českého rozhlasu a dále několik privátních i nekomerčních programů, mj. Rádio Proglas nebo Rádio Samson.

V pondělí 12. října provedla západočeská firma výměnu vysílací technologie na kótě Plzeň – Sylván, což způsobilo krátkodobý výpadek. Dočasně tak šlo jediný vysílač, který fungoval na kanálu 5B, stejně jako Klatovy a Třebouňský vrch. Díky tomu, že signál nebyl na těchto stanovištích šířen, dočasně se výrazně zvýšil dosah DAB+ multiplexu Polskieho Radia z nových vysílačů v regionu Wroclaw. Ty jsou zachytitelné nejen v části středních Čech, ale s venkovní anténou přímo i v Praze. Příjem sítě je po spuštění Klatov na hranici poslechu.

autor: lukpo
Spustit audio

Související