Operátor RTI cz plánuje spustit nový DAB+ vysílač Čerchov, o kmitočtový příděl už požádal

8. prosinec 2021

V průběhu příštího roku by západočeská společnosti RTI cz ráda zprovoznila nový DAB+ vysílač v západních Čechách, konkrétně z kóty Čerchov, a dokryla by tak problematickou oblast části Domažlicka. V rozhovoru pro Televizníweb to uvedl provozní ředitel firmy Roman Kropáček.

„Připravujeme nový vysílač. Postavili jsme ho na Čerchově u Domažlic a už jsme i požádali o individuální oprávnění pro DAB+ vysílání z této lokality. Pokud vše dobře dopadne, počítám s tím, že bychom odtamtud začali vysílat příští rok,“ konstatoval v rozhovoru pro Televizníweb Kropáček. Firma už v minulosti na svém facebookovém profilu zveřejnila fotky z přípravy nového stanoviště a nechala fanoušky hádat, odkud se bude vysílat.

Provozní ředitel RTI cz přiblížil, že půjde o stejný vysílač, ze kterého již šíří společnost Digital Broadcasting signál svého DVB-T2 multiplexu 24, který láká diváky zejména na naladění programů mediální skupiny Nova. „Původní stožár jsme museli zbourat, protože byl součástí vojenských budov, které musely jít k zemi. Vybudovali jsme tedy úplně nový stožár v rekordním termínu,“ upřesnil Kropáček s tím, že na stožáru je prostor i pro DAB antény.

autor: lukpo
Spustit audio

Související